Monday, May 21, 2007

Koffert!

Nå holder vi på å pakke kofferter igjen.

Det er 9 dager til vi skal reise, og jeg må innrømme at egentlig prøver jeg å fortrenge det. Jeg gleder meg nemlig ikke udelt til en 12 timers reise med en syvåring, fireåring og en baby på 3 måneder. Og en mann. Mannen kan jo være praktisk til bæring og denslags da.

Men koffertene ja... gaver og varme klær er allerede pakket ned. For de er ikke i daglig bruk her for tiden. En del babygreier er pakket: et par flasker i tilfelle vi begynner å få bruk for det, noen smokker, kremer og oljer, for det er så mye billigere å kjøpe her, at det er like greit å ta med seg. Hun vil fremdeles ikke ha smokk - men det var i tilfelle... Stellebagen blir min håndbagasje. Klesskift snopt på Mothercare, bleier og kluter og teppe og vaskeservietter.

Akkurat nå er jeg forresten enda gladere enn før for at ammingen har fungert. Jeg slipper nemlig å ta med meg flasker med tillegg på flyet og bli nødt til å smake på morsmelkserstatning for å bevise at det ikke er en bombe. Likevel må jeg innrømme at tanken har streifet meg om at det hadde vært fristende å kunne stappe jenten full i mat slik at hun kanskje sov hele den lange flyturen fra Dubai til Wien... På den andre siden kunne det like gjerne ført til mageknip og masse skriking og gulping. Anyway, det er ikke en aktuell problemstilling, for jenten VIL ikke drikke av flaske! Jeg får sånne nervøse anfall innimellom hvor jeg tenker at hun helt sikkert ikke får nok mat, og så lager jeg en flaske tillegg - men det blir fullstendig avvist og spyttet ut med største forakt. "Hva ER det du putter i munnen på meg mamma!?" Sier hele grimasen og ser dødsfornærmet ut.

Kanskje det faktisk kommer til å bli vanskelig med avvenning denne gangen? Nåja, om en måneds tid skal hun få banan og grøt å spise uansett. Det kommer hun sikkert til å like.

Får pakke noen smikker i kofferten. I tilfelle.

4 comments:

Mormor said...

Ja!!! Vi gleder oss uhemmet! Maryam sin seng er på plass igjen. Jeg håper på vakkert vær til helgen slik at dyner og denslags kan få seg en god lufting utendørs. Ayat og jeg blir liggende oppe (hun får sengen bak døren i år...) og resten av dere får sove nede :-) Og fra Wien så er det til Oslo? Eller Køben?

Vibeke said...

Det blir Kuwait-Dubai-Wien-Københan-Bergen denne gangen :)

Mormor said...

Goodness me :-) Rene hompetitten!

Tanja said...

Hehe, har et brukbart avvenningstips, som jeg brukte på Nora: smør tabascosaus på brystet. Svært effektivt, tihi.(trenger ikke være så MYE selvsagt ;))