Saturday, February 09, 2008

Tidlig krøkes?

Denne babymaten har vi kjøpt et par ganger, og frøkna har liksom ikke vært så veeldig begeistret, men den har gått ned. Den er merket med 6 mnd+, og vi begynte ikke med denne før hun var nesten 10 mnd, så jeg leste ikke så veldig nøye på ingrediensene. Bare kikket på hvilke grønnsaker som var i, og det var ikke noe mystisk.

Så, helt tilfeldig, mens jeg holder på å sette varer på plass i skapene etter torsdagens handletur faller øynene mine på dette:Mmmm... jommen sa jeg 6 mnd+!
Det er jo ikke akkurat farlig - og jeg har smakt på maten uten å merke noe chilieffekt egentlig, bare litt bitter smak. Men det er jo en litt pussig ide å putte cayennepepper i mat for såå små tunger. Arabisk mat bruker tradisjonelt sett ikke noe cayenne heller. Men jeg har sett pakistanere og indere gi hot hot mat til ettåringer som ikke fortrekker en mine. Så det var kjanskje noe med tidlig krøkes? Tabascosaus på puppen som avvenningsmiddel kan ihvertfall ikke hjelpe da.

Ja, jeg vet - les nøyere på adaptere og babymat!

4 comments:

Murmel said...

Stakkars lille vennen! Du kan få meg til å le du! Tenk om det virkelig hadde vært en skikklig dose cayenne ;-)

Eirin said...

Oæh! :D Du store! Velvel, hvis det gikk ned, så gikk det vel ned da. :))

Tonita said...

Bitter mat er greit for mange småunger. Vår yngste hadde en periode ved to-års alder da hun var veldig glad i pils. Ikke at hun fikk så mye av det akkurat, - men det var jo litt merkelig så bittert som det er.

Vibeke said...

Ha ha... pils du...!

Vel, de to eldste har begge hatt fullstendig dilla på oliven fra de var omtrent ett år gamle...