Saturday, February 07, 2009

Vi har kjøpt hus!!

Det har nesten ikke sunket inn enda - men vi har faktisk kjøpt hus!

Jeg er omtrent i ekstase! Det er mer enn en dag siden megleren ringte og sa at selgeren aksepterte budet vårt, og jeg har tatt jentene med på tur så de skulle få se hvor huset ligger, men jeg tør nesten ikke å tenke på at vi endelig eier vårt eget hus.

Er det ikke nydelig?Jeg har gått og siklet på dette siden vi var på visning i begynnelsen av november. Jeg har aldri blitt så forelsket i et hus før som dette her (med unntak av barndomshjem og besteforeldres hus og slikt da). Det er rett og slett perfekt. Det er selgeren som har bygget huset selv, og jeg har en mistanke om at konen har hatt både en og to fingrer med i spillet, for smartere løsninger har jeg ikke sett. Hvor mange bygger for eksempel innendørs kjølerom til oppbevaring av mat? Og jeg elsker å ha store mengder mel, syltetøy, frokostblanding, hermetikk, suppeposer, ris og makaroni og denslags i bakhånd. Aner ikke hvorfor. Kanskje et slags ekorn-redebygerinstinkt som sier at jeg må ha nok til vinteren eller noe :)Kanskje fordi for en ti års tid siden hendte det titt og ofte at vi måtte klare oss på kun det som stod i skapene i en ukes tid fordi det var tomt for penger. Da vil man gjerne ha velfylte skap :)

Utleieleilighet er det også i huset. Så da kan vi ha en avslappet økonomi/spare samtidig som vi betaler på lån. Vaskerom og hobbyrom, og ikke minst - separat stue og kjøkken! Jeg er møkka lei av å ha alt i ett rom, selv om det er en halv skillevegg der. Joda, de kunne bygge skikkelige hus på 80-tallet :D

Jentene slipper å skifte skole, de får kortere skolevei, og jeg får kortere vei til butikken. Litt lengre til barnehagen, men beinere vei å sykle. Masse oppoverbakker på hjemveien med to barn i sykkelvognen... men jeg trenger all trimmen jeg kan få, så jeg får bare bite tennene sammen ;)

Jeg er også ganske fornøyd med meg selv etter budrunden :D En halv million under opprinnelig prisantydning, og 250 000 under nedsatt pris *juhuu*!

Nå gjenstår bare kontraktsskriving og pengeflytting, og flytting!

Det slo meg forresten i går, at de eneste møblene vi eier er:
1 køyeseng
1 gyngestol
1 TV
1 babystol

Tror ikke jeg skal telle med printeren og laptopene :)

Vel, jeg ser fram til masse shopping!! :D :D DET har jeg gledet meg til i årevis! LOL!

6 comments:

Anonymous said...

Ah, veit du, eg er ikkje spesielt glad i tyrolerhus, men DETTE såg veldig flott ut!! Gratulerer så masse! Og det er rart å lese det du skriv, for du tenker heilt som meg :D Eg er ein hamster av rang, elskar velfylte skap og skuffer sånn at eg til ei kvar tid kan lage minst 10-12 ulike rettar og kan velge og vrake :D Eg skuldar også på forhenværende dårlige tider med tomme skap... Så kjekt med kjølerom!!

Det ser ut til at du må gjere litt seriøs shopping i tida framover ;) Eg vil tipse om at du kan finne vanvittig masse bra på finn.no. Søk på IKEA f.eks. Vi kjøpte ein nesten ny oppvaskmaskin der, til halve prisen (fordi dei skulle pusse opp kjøkkenet og skulle ha alt i stål, ingenting galt med den splitter nye oppvasken i kvit plast..)

Lykke til med innredninga :D

Silje said...

Så flott hus dere har kjøpt!! Gratulerer så mye!!! Endelig kan dere slå dere til ro i deres eget hus. Det må være deilig:-) Lykke til med innredning. Ha en fin søndag, Vibeke! Klem

Arya said...

Å, dette ser jo nøyaktig ut som det huset foreldrene mine bygde på 80-tallet. Og vi hadde innendørs kjølerom også! Altfor stort, men det funket fint som lagringsrom til alt annet også *LOL*!

Og lykke til med innkjøp! Signerer Sukkerungen over - Finn.no har utrolig mye som folk vil kvitte seg med.

Gleder meg til å følge med på innflyttingen og innkjøpene!

Siw Aina said...

Vi har et nesten maken hus som nærmeste nabo, det er kjempeflott.
Gratulerer så mye, tenker det må føles deilig. Å tenk på all den hærlige shoppingen du skal kose deg med i nærmeste fremtid.

Vibeke said...

Ja, jeg får litt følelsen av at dette huset skulle stått på en eller annen snødekt fjelltopp med skiheiser og kvikklunsjpapir flagrende rundt :) Men det appellerer til min manns tyske del, og jeg liker det uansett, he he.

Med 4 soverom og 3 stuer kan jeg ikke klage!

Takk for finn-tips! Kommer nok til å spe på med noe derfra tenker jeg meg. Det er helt sant at man finner mye både nytt og fint som folk selger unna.

Cino said...

Oj, oj, oj, så spennende! Gratulerer så masse med nytt hus! Og for en drøm å kunne kjøpe inn nye møbler og få huset akkurat sånn dere ønsker det. Og det kjølerommet kunne jeg tenkt meg også...