Wednesday, May 23, 2007

Middagstips nr.2

Jeg elsker fingermat, og disse knusprige greiene her spiser jeg gjerne en haug av til middag, med salat og dressing, eller hummus eller andre rare sauser og dipper til.



Disse små trekantnammisene har mange forskjellige navn rundt i verden har jeg skjønt, men i disse trakter kalles de "boreg".

Her blir dette hurtigmiddag. Dvs, oppskriften er: Gå på butikken og kjøp en pose fra frysedisken, (velg mellom kjøttfyll, kylling, ostefyll eller grønnsakfyll, gå hjem og frityrstek, lag en salat.

Hvis vi skal lage dem hjemme blir det litt mer jobb. Men det er ikke så mye hokus pokus. Lag et fyll som passer deg. F.eks. feta og hvitost med mint, kjøttdeig, poteter, løk og erter med deilige varme kryddere i ... eller finn på noe annet lurt. Husker jeg prøvde å blande fetaost og rødbeter en gang. Det var godt, og det ble helt rosa, he he... Deig kan man smelle sammen av hvetemel, vann og salt, og kjevle tynt, eller kjøpe vårrull eller filodeig.

2 comments:

Murmel said...

Det ikke bare høres godt ut, det ser deilig ut.... også nå når jeg tror at det er gluten min mage ikke liker....

Unknown said...

sleeeeve sleeeve... :)