Sunday, January 27, 2008

Statsborgerskap

En ting er at det begynner å bli mange forskjellige statsborgerskap i denne lille familien vår (Maimona er den lykkelige innehaver av hele tre forskjellige pass). Noe annet er at jeg selv blir tildelt nye statstilhørigheter i tide og utide.

Jeg var hos legen i dag, på samme sykehuset hvor Maimona ble født. I løpet av noen små kommunikasjonsproblemer ved skranken (jeg kommer ALDRI til å forstå egyptisk skikkelig!) kom jeg på at da jeg skulle føde her for nesten ett år siden, ble jeg skrevet inn som Febeki Brifik fra Nigeria :) Jeg fikk meg jo en god latter da en av sykepleierne spurte om jeg kom fra Afrika, og viste meg journalen :) Det ble rettet opp da.

Her er et bilde fra resepsjonen på New Dar al-Shifa Hospital:


Da jeg kom inn til legen merket jeg at hun og den indiske sykepleieren, eller "sister'en" som de kalles her, kikket littegranne snodig på meg, og så på hverandre, men jeg gikk ut i fra at grunnen var alle ungene jeg hadde på slep. Det er overhodet ikke vanlig å ta med seg barn til f.eks. legetimer her - for de blir igjen hjemme med hushjelpen eller tantene eller, eller... Da timen nesten var over smiler legen vennlig til meg og spør: "Kommer du opprinnelig fra India?" :) "Ehh...nei? Jeg er norsk. Synes du jeg ser indisk ut?" "Ehe..nei egentlig ikke, du skjønner det står i papirene dine her at du kommer fra India, så jeg bare lurte" :) Sister'en sier: "Ja, jeg VISSTE at det der ikke var noe indisk navn!" :) Vehebik Brihik?

3 comments:

Murmel said...

ROflol og LOL! Herlig! Thank U!

Somaya said...

He he he he he ler høyt og koser meg

Murmel said...

Og jeg kommer på lenge etter på:
I Norge og sikkert mange andre land har vi adoptert barn fra andre deler av verden - både Afrika og Asia og Sør-Amerika som ikke ser "norsk" ut, men som heter Kåre og Trond og Kjersti og Vibeke ..... og som er norske :-)