Saturday, December 27, 2008

2. juledags-kino

Endelig tilbake!
Det har vært en hektisk tid, med mormorbesøk, masse forberedelser til Eidfeiring og julepresanger, enda mer jobbing - og endelig skoleferien med tre barn og en mann inne i huset hele døgnet! Juhuu! :D
Ok, de har vært ute et par ganger, men vi har blitt sittende mye foran TVen, og sett på alle tegnefilmene og filmene som vises nå i romjulen. For å både komme oss ut av huset og se på film, gikk jeg, Ayat og Maryam på kino i går og så Desperaux!Det var en skikkelig flott tegnefilm som passet for alle oss tre. Litt vel innfløkt historie for en 6-åring kanskje men aldeles sjarmerende likevel. Med en snill prinsesse, en trist konge, en ridderlig mus og slemme rotter kan det ikke bli kjedelig. :) Animasjonene var forresten også utrolig bra! Musepels, våte neser, close up på ansikter og treverk, alt ettersom - jeg er bare helt imponert! Denne anbefales.

Vi kom en hel halvtime for tidlig, og fikk kinosalen fullstendig for oss selv en god stund før noen andre dukket opp. Så jeg fikk til og med tatt noen bilder, og jentene fikk utløp for noen scenelyster :DGanske stilig kinosal! Det slo meg faktisk at trass i de forskjellige landene jeg har vært i de siste fire-fem årene, så er faktisk Konsertpaleet og det som engang var Forum Kino i Bergen, de eneste kinoene jeg har vært på! Yikes! Vel, det sier vel bare at jeg har vært opptatt med å se på andre ting enn mørke kinosaler :DDet var bra vi var helt alene, ellers hadde jeg aldri turd å løpe rundt og fotografere!

Det kom noen kommentarer fra Ayat om tittelen, og navnet på musen. - Mamma, hvorfor heter han "Despereuks"?? - Ehhh... si det du. Det var vel de som laget filmen som bestemte det. (For et intelligent svar... jeg har forresten nå funnet ut at denne filmen faktisk er basert på en bok.) Det uttales forresten 'desperå' :) - Hæ?? Ja, ikkesant :) Det er fransk, og på fransk er det sånn at når de skriver "eaux", sier man "å". Å? - Ja.
- Hmf. (Står og niglor på filmplakaten og tenker så det knaker). - Jaja.

Mannen dro forresten til Bergen for å levere halal-pinnekjøtt til noen trengende ganer i dag. Det ble vel for hett rundt ørene for ham også, ha ha!

2 comments:

Murmel said...

Oui, c'est vrai :-) 'aux' uttales 'å' og 'eau uttales å osv. På fransk ser det ut til at man må ha litt flere bokstaver for å lage en Å :-) Jeg ser nyttårsfortsettene dine er helt fantastiske! Jeg skulle gjerne fulgt samme linjen og jeg ser jo at du har tagget meg, men det får vente til jeg har fått meg ny pc eller 'lei-en-nerd' kanskje har klart å fikse laptopen som pustet helt ut 1. juledag. Oldefaren sin pc er grei nok den, men det er ikke min, ingen av mine bokmerker, ingenting i det hele tatt. Vi får se :-)

Vibeke said...

Aha, der fant jeg deg :)

Ja, vi får vente på den nye PCen!