Saturday, January 31, 2009

Ut på tur!

Det har vært så innmari herlig vær i det siste! Solskinn, blå himmel og et par plussgrader attpåtil! Det er noe herlig med det å glede seg over solskinnet altså... Jeg hadde klart å bli vant til å mislike det, og heller søke til skyggene i Kuwait - men etter en vinter i hjemligere trakter er det godt at solen dukker fram igjen. Jeg gleder meg faktisk noe avsindig til å oppleve vår igjen. Det er litt crazy dette her, men jeg har til tider kjent meg som en liten unge det siste halve året, som får føle på årstidene for første gang. Bortsett fra at det egentlig er et kjært gjensyn. Vet du hva jeg gleder meg nesten aller mest til?

Hvitveis!Jeg håper det vokser hvitveis her på bondelandet! Det finnes omtrent ikke deiligere blomst enn den...

Kanskje jeg må gå noen turer i skogen rundt her for å finne dem. Når er det de pleier å titte fram nå igjen? Mars? April?

Forrige helg var vi en tur rundt i området, og bestemte oss for å klatre opp på en haug midt mellom kornåkrene og beitemarkene. Riaren heter den. Her pleier Maryam å ha uteskole hver tirsdag.

Photobucket


Opp igjennom grantrærene

Photobucket


De små spreke geitene klatrer raskest naturligvis

Photobucket


Fra toppen kan vi se ned til borettslaget

Photobucket


så slang de seg ned rundtom, og lekte i skogen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Abi bestemte seg for å brenne bål. Jeg var bomsikker på at han aldri i livet kom til å få fyr på de gjennomvåte kvistene han samlet inn, så vi spiste opp alle pølsene vi hadde tatt med oss lenge før det begynte å brenne :) Mannen var overlykkelig og synes han har en fantastisk familie som liker å sitte i skogen og se på bål, he he.

Photobucket

Photobucket

I dag er han i mindre naturskjønne omgivelser, på seminar i Olso - og jeg har benyttet anledningen til å arrangere pysjamasparty for Maryam og fire-fem av venninnene hennes. Det gikk som smurt hele veien - helt til leggetid :) De spiste pølser og pizza og kaker rolig og greit. Vi hadde noen leker, og de fikk farge rosa, grønne, orange og blå striper i håret, og til slutt godteposer, popcorn og film. Så skulle fem 6-åringer med sukkerkick sove på samme rom :) Jeg tror jeg hørte den siste kranglingen og fnisingen for ca. 10 min. siden - klokken fem over elleve, sånn ca. Er redd for at noen foreldre kommer til å forbanne meg for trøtte og sure unger i morgen, muligens :) Men det var gøy, bevares!

Åh, og i går gikk vi og så Oliver Twist musikalen på Sandnes Kulturhus! Utrolig gøyt! Jeg tror faktisk ikke jeg har vært på teater siden jeg sluttet for godt på Pinocchio i 94 eller noe i den duren. Jeg satt og gliste og koste meg som en unge hele tiden :) Ayat var dødsimponert over hvor flinke de guttene som spilte i stykket var. "Oi, de må ha øvd mye", sa hun. Maryam satt og hold seg for øynene og sa "Ååååh, jeg haaater det", hver gang noen sang om kjææærlighet eller kysset hverandre på kinnet, he he.

Fagin, Oliver og luringen:Det var virkelig utrolig bra satt opp, og veldig dyktige skuespillere... Gleder meg til det kommer flere barnevennlige forestillinger ;)

2 comments:

Murmel said...

Åh, det var en deilig vintertur - sikkert fordi det ser så vårlig ut :-) Null snø og is, grønne marker!
Nå er det heldigvis ikke sålenge igjen - til våren kommer. Her står snøklokkene i knopp og mange løker titter opp av krukker og bed. Deilig!

Arya said...

Flotte bilder, da, Vibeke! Og gled deg - hvitveisen er sannsynligvis en like stor 'paininthea..' på dine trakter som her i Bergen :-)