Monday, December 03, 2007

Vinteren setter inn

Ja, jeg vet... vi har en pysevinter i forhold til dere oppe i nord. Dere har min fulle sympati, og dette er en av de anledningene jeg foretrekker å være her framfor i Norge.

Det spesielle med vinteren i Kuwait er, som jeg har fortalt noen av dere allerede, er at vi får den samme temperaturen inne som ute. Alt av hus er nemlig kun betong, uten noen slags form for isolasjon (hvem gidder vel det med sommertemperaturer mellom 50 og 60, og rundt 40 mesteparten av året ellers), store sprekker mellom dør og gulv, vifte på badet som i praksis er et hull i veggen med propell i, og naturligvis enkle vinduer uten noe slags form for gummilister el.l.

Temperaturen ligger på rundt 8 om morgenen og opptil 15 midt på dagen. Om natten kan det gå helt ned til null. I fjor ble det sagt at en natt målte man fem minusgrader, noe som visstnok aldri har skjedd før så lenge man har drever og målt temperaturer her ihvertfall. Og så kommer det en isende kald vind fra havet. Pussig nok, men ja. Iskald! Så det hjelper med tøfler, hansker og ullgensere fra mormor!

Disse har jentene på seg på skolen hver dag, for i klasserommene er det null oppvarming.Og her er mine kosetøfler!Det er litt vittig, men selv om det faktisk blir skikkelig kaldt her i en tre måneders tid, så virker det som om alle bare er innstilt på å lide seg gjennom det istedet for å f.eks. bygge hus som tåler både sommeren og vinteren (det hadde jo sikkert holdt sommervarmen mer ute om man ikke hadde så mange åpninger her og der), eller å lage klær av ull, eller tette vindjakker. Alle klær er bare polyesterskvip, og det blåser rett gjennom dem. Men vi har heldigvis med oss det vi trenger fra Norge i år.

I fjor slet vi litt, for det var den første gangen vi bodde her gjennom hele vinteren, og vi hadde ikke regnet med at det ble så kaldt inne. Så da vi gikk for å kjøpe en varmeovn var alt utsolgt! Vi måtte bestille og vente på ny forsendelse!

Vel... jeg liker å kunne gå ut og få en frisk vind i ansiktet, og det plager meg overhodet ikke å gå med jakke og stillongs eller å kle på ungene litt mer enn vanlig. Vi har begynt å gå turer et par dager i uken, i den lille ørkenen mellom huset og skolen, og når vi kommer inn tar vi oss en kopp varm kakao, kler på oss tøflene og spiser suppe til middag. Så dette er min absolutte favoritttid på året her.

4 comments:

Lillian said...

Det høres unektelig fælt ut å ha 4, 8 eller 15 grader INNE! Her er behagelig par og tyve, noe lavere om natten og morgenen. Naturligvis ganske kaldere ute... Idag var moffens bil hvit av rim på taket og det var is på veier og gresset var hvitt. Men med ull blir det ikke noe tull ;-) Ikke sant? Men dere har fått dere en ovn nå da?

Mormor said...

Jeg gikk inn på www.yr.no i dag og sjekket temperaturene og det er jo gode sommertemperaturer fremdeles :-) Bortsett fra kasnkje kommende søndag morgen. Da kan dere ikke regne med mer enn 13 usle varmegrader :-)

Vibeke said...

jo, kaldfronten gav seg!

Anonymous said...

Det bildet av Maryam var helt fantastisk...:) Vil ha i stort format! Send hvis du husker. :)
Men, jeg kan tenke meg at det er deilig at det er litt levelige temperaturer, at det går an å gå ute uten å omkomme. Og plutselig er det kanskje litt praktisk å ha barnevogn med temperaturmåler? Global oppvarming, hah. ;)