Wednesday, April 25, 2007

Avsporing

VG skriver i dag at 48% av norske menn mener at kvinner selv har ansvar for evt. seksuelle overgrep de måtte bli utsatt for.

85% av Norges befolkning er medlem av statskirken. Skal vi ikke kreve at de mister statsstøtten på grunn av kvinnesynet deres? Hvorfor kommer ikke politikerne og krever at alle biskopene går ut i media og tar avstand fra disse holdningene?

Jeg lurer på hva som hadde skjedd hvis en muslim hadde kommet med en lignende uttalelse.

For noen dager siden ble Nafeesa Badrkhan oppsagt fra jobben fordi kollegene hadde klaget på hijaben hennes. Hvor er Jens og Bjarne og Karita?

3 comments:

Mormor said...

Flesteparten av de som mente dette viste seg å ha en alder mellom 17 og 25 år (om jeg husker rett). Mannens heftigste brunstalder? Det det forteller er at altfor mange menn i den alderen ikke tenker med hodet (det oppe på skuldrene). Det forteller at de ikke er voksne (skylder på andre). Det forteller også at de ikke er i stand til å styre sin egen kropp. Skremmende!

Vibeke said...

Ja, nå har jeg lest hele rapporten hos Amnesty siden sist.
VG overdriver i sine tabloide oppslag som vanlig dessverre.
Når man leser nærmere virker det faktisk som om det er svart på en slags "omsorgsfull" måte, der disse mennene oppfordrer kvinnene til å passe på seg selv, ikke at de er skyld i noe.

cigaal shidaad said...

Jens er i tvil om han skal gi en klem til en dame eller en mann.